Hajóutak

I. GENOVA - CANNES - MALLORCA – BARCELONA - AJACCIO -
RÓMA - LA SPEZIA – GENOVA8 nap/ 7 éj
Tovább »

II. GENOVA - MALAGA - CASABLANCA - LISSZABON -
BARCELONA - MARSEILLE – GENOVA10 nap/ 9 éj
Tovább »

Az MSC Cruises a világ egyik legkedveltebb hajótársasága és egyben utasaink kedvence. Évről évre egyre több hajózónk választja az MSC Cruisest az igazi Olasz hangulat, vendégszeretet, remek ételek és borok miatt. A társaság 2014 folyamán sok hajóját teljesen felújítja, így a 2015-től fedélzetre lépő utasaink sok esetben teljesen "új" hajókkal találkozhatnak. Az MSC Hajótársaságot (olaszul MSC Conciere S.p.A.) Achille Lauro alapította 1960-ban. Kezdetekben a cégalapító nevét használták fel, így Lauro Lines volt a társaság hivatalos elnevezése, mely később alakult át MSC-re, mely a Mediterranean Shipping Company rövidítése. Magyarul: Mediterrán Hajótársaság vagy Földközi-tengeri Hajótársaság.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK HAJÓS ÚTJAINKRÓL

Minimum létszám: 25 fő

Transzfer

Utasainknak autóbuszos transzfert biztosítunk Genovába a hajó indulása előtt és után, Győr-Sopron Szombathely útvonalon.

Csoportkísérő, idegenvezető

A csoportot magyar nyelvű idegenvezető/csoportkísérő kíséri végig az út során.

Úti okmány

Kiemelten fontos az érvényes úti okmányban szereplő név pontos megadása. Ebből eredendő hiányosság az Utas felelőssége. Útlevél érvényessége hazautazástól számított minimum 6 hónap. Előfoglalási kedvezményeink a hajós utakra nem érvényesek.

A részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos transzfer, idegenvezető/csoportkísérő
 • Elhelyezés a kiválasztott kabinkategóriában
 • Teljes ellátás a fedélzeten - reggeli, büféebéd, délutáni snackek, kávé, büfévacsora, éjféli snackek. (Érkezés napján vacsorával kezdve, a kiszállás napján reggelivel befejezve)
 • A legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használata (kül-, és beltéri medencék, napozóteraszok.)
 • Részvétel a közös rendezvényeken és szórakoztató programokon, animációkon (színház, zenés estek, disco, kaszinó.)
A részvételi díj nem tartalmazza

 • kikötői illeték: kb. 130 euro/fő 7 éjszaka esetében,
  kb. 150 euro/fő 9 éjszaka esetében
 • A kötelező borravalót, melynek ára kb. 10 EUR/fő/éjszaka
 • Az italfogyasztást (választható italcsomag)
 • Szárazföldi fakultatív kirándulások
 • Egyéb személyes kiadásokat pl.: Internet, wellness szolgáltatások, vámmentes boltok
 • Vízum, amennyiben szükséges
Kismamák

Azok a várandós kismamák, akik betöltötték a terhességük 24. hetét, vagy a hajóút kezdetekor, ill. alatta lépnek a 24. hétbe, nem vehetnek részt az hajóúton. A 24. hét betöltése előtt csak orvosi igazolással vehetnek részt a hajóúton, amely angol nyelvű, és igazolja, hogy a baba és a kismama is egészségesek, jól vannak, az orvos elengedi őket a hajóútra, illetve tartalmaznia kell azt is, hogy a hajóúton hány hetes terhes lesz a kismama.

Hajójegy

A hajótársaság elektronikusan küldi a jegyeket indulás előtt 1-2 héttel. A jegyeket itt irodánkban vehetik át, illetve a csoportkísérő viszi magával az útra és ott átadja Utasainknak. A jegy első oldalán a MSC Cruises hajótársaság köszönti Önöket magyarul. A második oldalon található az útvonaluk, térképpel együtt, az utasok neve, a kabinszámuk, a "check-in time", ami azt jelenti, hogy hány órától lehet felszállni a hajóra valamint, hogy a vacsoránál melyik ültetést kapták (First Seating - első ültetés, Second Seating - második ültetetés). Ha rendeltek italcsomagot vagy foglaltak előre parkolóhelyet, akkor ezeket a szolgáltatásokat a hajójegy további oldalain fogják megtalálni. Az utolsó oldalakon vannak a bőrönd címkék, melyeket szintén ki kell nyomtatni és a szaggatott vonalak mentén összehajtogatni, majd felhelyezni a feladandó bőröndökre.

Bőröndök leadása

Mielőtt a "check-in" pulthoz mennek, adják le a nagy bőröndöket! A hajójegy részét képezi a bőröndcímke, melyet itthon még érdemes felhelyezni a bőröndre. Ha ezt mégsem teszik meg, akkor a kikötőben is kérhető matrica alapú bőröndcímke. A személyzet a bőröndöket a beszállást követő 2-3 órán belül a kabin elé szállítja. A csomagok nem tartalmazhatnak italokat és ételeket. Biztonságtechnikai okokból a hajó biztonsági személyzetének joga van a bőröndök átnézésére. Amennyiben olyat találnak, ami nem vihető fel a hajóra, úgy azt elveszik, ilyen pl.: italok, ételek, szúró eszközök (bicska, kés). A hajóra ételt, italt csak engedéllyel lehet felvinni.

Check-in - Beszállás

2016 nyarától az MSC hajótársaság fokozatosan minden hajóján megváltoztatja a Check-in (beszállás) folyamatát. Az új beszállási procedúra a következő:
1. Adatlap ellenőrzése: A "check-in" pultnál csak a hajójegy részét képező adatlapot ellenőrzik le. FONTOS, hogy az adatlapon szereplő összes *-gal jelölt kötelezően kitöltendő mező ki legyen töltve a megfelelő helyes adatokkal, információkkal!
2. Kézi poggyász ellenőrzése: FONTOS, hogy étel, ital, szúró-vágó eszköz nem vihető fel a hajóra, illetve a biztonsági személyzetének joga van a poggyászok átnézésére és amennyiben olyat találnak, ami nem vihető fel a hajóra, úgy azt elveszik.
3. A hajóra történő felszálláskor "lecsipogtatják" az adatlapot.
4. Fotót készítenek az utasról és elkérik az adatlapot.
5. Ha a "check-in time" időpont előtt száll fel a hajóra, akkor a felszálláskor fogják értesíteni, hogy mikortól foglalható el a kabin, ha a "check-in time"-kor vagy utána, akkor be lehet menni a kabinba, ahova az utas nevére szóló Cruise Card-ot már bekészítették: a kabin ajtó normál esetben nyitva van, azonban ha mégis zárva lenne, a recepción lehet kérni a kinyitását. FONTOS leellenőrizni, hogy a Cruise Card-on a megfelelő név szerepel-e, tehát a megfelelő kabinba lépett-e be.

Biztonsági gyakorlat - Drill

A felszállást követően indulás előtt kerül sor egy kb. 30 perces mentőgyakorlatra, amelyen mindenkinek kötelező a részvétel. A mentőmellényeket a szekrényben találják meg, a 12 év alatti gyerekek mentőmellényét a recepción kell kérni. A gyakorlat helyszínét, ill. az oda vezető útvonalat a kabinajtón lévő kis térképen találják meg. A gyakorlatra a "cruise card"-ot kötelező vinni.

Fedélzeti nyelv

A hajókon nem beszélnek magyarul, ezért valamelyik világnyelv ismerete javasolt. Az MSC hajóin a fedélzeti nyelv az angol és az olasz. Utasainkat magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető kíséri végig az úton, így ő segít majd utasainknak bármilyen kérdés esetén.

"DAILY program" - napi tájékoztató anyag

A kabinokba minden este bekészítik a másnapra vonatkozó fedélzeti programokat, éttermek, bárok nyitva tartását, a fakultatív kirándulásokra vonatkozó információs anyagokat valamint kikötési időpontokat. Kérjük, minden esetben alaposan olvassák át.

Étkezés

A hajókon teljes ellátás van (reggeli + reggeli italok, ebéd és vacsora). Az étkezési idők meghatározása a földrajzi helyzet és a hajó útvonala alapján történik: az időpontokról a "Daily program" nyújt tájékoztatást.

Éttermek: . Büfé étterem: kb. reggel 06:00 - 02:00-ig folyamatosan nyitva tart. A büfé étterem nyitva tartása idején az utasok korlátlanul fogyaszthatnak vizet, kávét és a teát az automatákból, mely benne van a teljes ellátásban. . Fő- / Ültetett étterem: az étteremi vacsorák mindig egy adott időpontban és asztalnál vannak, az ülésrend és a beosztás a beszálláskor készül, asztal változtatási igényüket az első nap még beszállás után az étteremnél jelezhetik. A hajójegyen fogja megtalálni, hogy Ön "first vagy second seating" étkeztetésben vesz rész. Bella kabin foglalásnál csak a kabinkártyán lesz látható az időpont, a MSC Cruises hajójegyen a "Waiting list" felírat lesz. Általában ilyenkor azt az ültetést kapják, amelyet foglaláskor megjelöltek. . A'la Carte éttermek: nem tartalmazza a részvételi díj, a hajón előre jelezni kell, hogy mikor melyik étterembe szeretnénk beülni; a szolgáltatásért fizetnie kell. . Ha bármilyen ételallergiával rendelkeznek, legkésőbb a foglaláskor jeleznie kell (pl.: gluténmentes étkezés), a kapott formanyomtatvánnyal pedig a hajón ezt meg kell erősítenie.

Italfogyasztás: . A részvételi díj csak a reggelihez tartozó italokat tartalmazza (víz, kávé, tea, stb.), az összes többi italfogyasztásért a hajóút végén fizetni kell. . Italcsomag vásárlására előre is lehetősége van irodánkban. Legkésőbb a hátralék befizetésekor lehet megrendelni és kifizetni. Előnye: nem számítják fel a 15%-os szervízdíjat. Az italcsomag listát kérje kolleganőinktől . Aki itthon nem tudja eldönteni, annak lehetősége van még a hajón is különböző italcsomagokat vásárolni, melyek után felszámítják a 15%-os szervízdíjat.

Italcsomag

Az MSC különböző ital-, ital-étel és ételcsomagokat kínál utasainak, melyeket előre vásárolhatnak meg nálunk, az utazási irodánkban. A változatos csomagok között találhat egyszerűbb alkoholos/alkoholmentes italcsomagokat és kombinált speciális csomagokat is.

Öltözék

A hajótársaság nem ír elő szigorú öltözködési etikettet. Napközben a kényelmes ruha az általános viselet. Az öltözködési ajánlásokat a napi információs hírlevél tartalmazza.
"Casuel" - laza, sportos viselet: farmer, póló, ingpóló

"informale" - alkalmi viselet: blúz, szoknya, kosztüm, ing, hosszúnadrág, zakó (tilos a farmer) "gala" - koktélruha, kosztüm, öltöny és nyakkendő
"thema" - témának megfelelő öltözet pl.: white party - fehér ruha; olasz est - zöld, fehér és piros ruházat vagy kiegészítők)
Egyhetes hajóút esetében általában 2 gálaest és 2 témaest szokott lenni. Jó tanács: a hajókon a közös terek légkondicionáltak ezért javasolt a réteges öltözet.

Parti fakultatív kirándulások

A hajótársaság minden kikötés alkalmával szervez több fakultatív kirándulást is. A kirándulásokra irodánkban is be lehet fizetni a hátralék kifizetésekor, valamint a hajón. Az előre megrendelt kirándulások csak angol nyelven foglalhatók, a hajón több nyelv közül is lehet választani pl.: olasz, német, spanyol, angol. Bizonyos túrákon előfordulhat, hogy limitált a résztvevőszám, így azoknál a kirándulásoknál mindenképpen javasoljuk, hogy még a hajóút előtt jelentkezzenek. (Fakultatív kirándulások érvényes árairól érdeklődjön irodánkban!)

Gyermekprogramok

A gyerekeket a hajón ingyenes gyermekprogramok várják. Már 3 éves kortól a gyermekek számára külön programokkal kedveskednek. A naponta összeállított gyermekprogramok a "Gyermekközpontban" találhatóak. A gyerekek ingyenes szórakoztató programjait három korosztály részére állították össze: . Mini Club: 3-6 éveseknek . Junior Club: 7-12 éveseknek . Teenagers Club: 13-17 éveseknek Az MSC már a 3 év alatti gyerekekről sem feledkezik meg. A kisgyermekeket előzetes bejelentkezés után a Mini Club-ban lehet hagyni, ahol szakképzett személyzet várja őket.

Elektromos áram

A fedélzeten 110/220 V-os hálózati feszültséget biztosít a hajótársaság. Ha adapterre lenne szüksége, akkor az Információs irodában igényelhetnek. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy hőtermelő berendezéseket, mint pl.: cumisüveg melegítőt, vízforralót, vasalót a fedélzetre felvinni tilos!

Dohányzás

Az MSC Cruises tiszteletben tartja a vendégek szükségleteit és kívánságait, ezért gondosan mérlegelték a dohányzó és nem dohányzó vendégek prefenciáit. A következő helységekben tilos a dohányzás: kabinok és balkonjaik, étkező helységekben és az azok közelében lévő bárokban, folyosókon, liftben és az előtereiben, nyilvános mosdókban és a gyermekeknek fenntartott helyeken. A következő helységekben engedélyezett a dohányzás: kaszinó, bizonyos bárokban (ahol hamutartók vannak elhelyezve), ill. a nyitott medencék egyik (táblákkal jelzett) oldalán.

Fitnesz, szépségápolás

A fedélzeten tartózkodó vendégek szabadon használhatják a korszerű fitnesz létesítményeket. Nyitva tartása és a napi sport programok listája a napi hírlevélben olvasható. A különböző szépségszalonok szolgáltatásait díj ellenében vehetik igénybe.

Napozóágyak

Az utasok részére térítésmentes napágyak állnak rendelkezésre. Előzetes lefoglalásukra nincs lehetőség, ezért kérjük utasainkat, hogy (30 percnél) hosszabb távollétük alatt ne foglalják le személyes holmikkal a napozószékeket és ágyakat. Az úszómedencéknél a hajótársaság strandtörölközőt biztosít. Használat után le kell adnia törülközőket, mivel a le nem adott törülköző árával megterhelik a vendégek számláját.

Színház és kaszinó

Esténként kb. 20-30 perces varieté és egyéb szórakoztató műsorokat lehet megtekinti a színházban. Az előadások ingyenesek. Az MSC valamennyi hajóján található kaszinó, melyet csak 18. életévet betöltött utasok vehetnek igénybe. Nyitva tartását a napi hírlevélben találják.

Fedélzeti üzletek

A fedélzeti adó- és vámmentes üzletek a legnevesebb márkák széles választékát kínálják: ruházatot, ékszereket, fotó - és videó felszereléseket, szemüvegeket, naptejet, ill. MSC emblémás termékeket. A boltok a kikötések alatt zárva tartanak

Foto galéria

A fedélzeti fényképészeti szolgáltatás a hajóút teljes időtartama alatt igénybe vehető. Profi fotósok örökítik meg az utazás legszebb pillanatait a fedélzeten és a parton egyaránt, MSC Cruises emellett rögzíti a személyes ünnepnapokat és más különleges pillanatokat. A kiállított fényképeik megtekinthetők és megvásárolhatók a fotógalériában.

Ruhatisztítás

A tisztító az utasok rendelkezésére áll a nap 24 órájában. Az árak a ruha típusának függvényében változnak. Részletes árlistát a kabinjában talál.

Orvosi ellátás

A flotta minden hajója jól felszerelt orvosi rendelővel van ellátva, amelyet orvos és ápoló személyzet felügyel. Az orvosi rendelő nyitva tartásáról az adott hajó Napi programja nyújt felvilágosítást. Sürgősségi ellátás a nap 24 órájában igényelhető az orvosi vészhelyzeti telefonszámon. A fedélzeten nyújtott orvosi ellátás helyszíni térítés ellenében történik. A vonatkozó díjtáblázatot az orvosi rendelőben kifüggesztve megtalálható és az ellátás díját automatikusan az utas fedélzeti kártyájára terhelik. Viharos idő esetén a recepción hányinger elleni tablettát lehet kérni.

Utolsó este

Az utolsó nap hírlevele tartalmazza a kiszállásra vonatkozó összes információt. Az este folyamán a személyzet bekészíti a bőröndcímkéket, amelyeket Önöknek kell majd értelemszerűen kitölteni és az összecsomagolt nagy bőröndökre felragasztani. A hírlevélben megadott időpontig ki kell helyezni a kabin elé. A személyzet a csomagokat az éjszaka folyamán elszállítja.

Utolsó reggel

Azoknak az utasoknak, akik a hajóút végén bank-/hitelkártyával fizetnek a bekészített számlát aláírva a recepción elhelyezett dobozokba kell bedobni a meghatározott időpontig. Akik készpénzben fizetnek, azoknak az utasoknak az utolsó reggel (általában 08.00-ig) a hírlevélben megadott helyen kell rendezni a számlájukat. A reggeli és a számla rendezése után a hírlevélben megjelölt helyen és időpontban meg kell jelenni a gyülekező helyen, ahol az MSC animátorok segítenek a hajóról való kiszállásban. Kérem, jegyezzék fel, hogy milyen színű a bőröndcímke és milyen szám van rajta, mert majd a kiszállásnál szín és szám alapján fogják Önöket szólítani. A sorrend kialakításakor a hajótársaság igyekszik figyelembe venni a hazautazás módját és a repülőgépek indulási időpontját is. A csomagokat a kikötő épületében, az érkezési hallban fogják megkapni.

Kötelező borravaló

Utazásuk során a hajók személyzete mindenütt kiváló szolgáltatásokkal áll rendelkezésre. Munkájukat nagyszámú fáradhatatlan háttérszemélyzet és legénység támogatja, hogy az utasok a fedélzeten töltött idő minden percét élvezhessék. Az utasok kényelme érdekében az MSC Cruises a fedélzeti számlára automatikusan napi szervízdíjat számol fel, mely illeszkedik az utas által választott útvonalhoz, illetve a napok számához, melyeken tényleges szolgáltatásokat vesznek igénybe.